perjantai 9. maaliskuuta 2012

Hernesvelli hernekeitto rakkaalla ruualla monta nimeä!

                                    Kylmien pakkaspäivien kuningas!!
Heikkilänmäkiä parhaimmillaan Itämäentie!

Tein tuossa eräänä kauniina talvipäivänä poikkitieteellisä kokkaus kokeiluja possun potkalihoista ja ylimääräisistä lihoista sitten innostuin tekemään hernaria ihan alusta alkaen. Kommelluksiltakaan ei vältytty kun piti tehdä vain pieni kattilallinen kokeeksi, no laitoin puolenkilon pussin kattilaan likoamaan niin sehän oli kuin hyttysen p.. itämeressä joten toinen pussi perään ja likoamaan yön yli.Ei se paniikki vielä siinäkään iskenyt, mutta keitto vaiheessa alkas tulemmaan kattilastta yli joten tuli sitten tehtyä koko suvulle hernaria!

Resepti

1 kg herneitä
1 kg potkalihoja (sikaa)kunnon paloina ei mitään piperrystä
Vettä
Suolaa
Mustapippuria
Meiramia
Rosmariiniä
Ja tottakai paljon aikaa ja hyvää fiilistä

Laita herneet likoamaan yön yli, huuhtele välillä!

Potka vaatii kypsyäkseen toooooodella pitkän ajan joten itsellä kun ne oli jäänyt edellisestä ylimääräiseksi niin homma lyheni huomattavasti. Mutta jos keität niin miedolla lämmöllä hiljaa keitellen ja muista kuoria vaahto!
Kunnon krouvia palaa!

Laita herneet kattilaan lisää vettä. Anna kiehua hiljalleen puolitunti lisää lihat ja jos olet ne keittänyt itse niin tottakai teet keiton sitten siihen pohjaan.
Mausta suolalla,pippurilla ja meiramilla!
Anna hautua vielä hetken.
Ja raittiin ulkoilun jälkeen nosta pata pöytään. Kyytipojaksi piimää ja kunnon ruisleipää Voilla niin mitäs sitä muuta voi pieni ihminen halutakkkaan no ehkä ruokalevot sitten ruuan päälle.
Keiton voi koristella sipulilla sinapilla jopa tabascoakin jotku hullut käyttää.
HUOM! Potkasssa on sitten hyydyttäviä tekijöitä joten keitosta tulee todella paksua mutta pikkutilkka vettä sekaan ja niin toimii lämmitettynäkin! Ja ainahan ylimäärääsett voi laittaa pakkaseen!! Odottamaan uusia pakkaspäiviä!

Lopputulos Isoäiteen perintölautaselta tarjotttuna! Nam nam!!!!

1 kommentti:

 1. Blogissasi on monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista