torstai 1. maaliskuuta 2012

Mitäs majavasta tehtäisiin...Padonrakentajanpullat

Nyt sitten Peräedellä keittiön primitiivisiin kokemuksiin raaka-aineisiin ja fiiliksiin!
Piti keksiä pipppaloihin jotain mitä ei kukaan ollut syönyt no hetken tuumittua puhelu Sakulle Bandedosaan http://www.netikka.net/bandedosa/ ja homma olikin sitten bueno..MAJAVAA!!
Meidän lemmikki majava Mauri

 Ensimmäinen ajatus lattahäntä, jyrsijä, uimari mitä siitä tehdään, ajatuksena että joku vielä sitä suuhunkin laittaisi! Tuli mieleen lastenkutsut kun kerta kolmekymppisiäkin samallla vietettiin joten mikä sopii paremmin kuvaan kuin lihapulla!Majava on todella vähärasvaista joten rasvaa piti jostain keksiä ettei pullista tule liian kuivia no siis sikaa sekaan.  Mutta miten maustaminen. Vois tehdä chilillä tai muuten mausteisen ,mutta silloin siitä häviäisi idea siis pippuria suolaa sipulia ja homma kotiin!

Padonrakentajanpullat:

500g majava jauhelihaa
250g jauhettua siankylkeä
1 sipuli
1 muna
2 palaa ruisleipää joka jauhoin pieneksi
suolaa
pippuria
öljyä pintaan

Sekoita lihat keskenään
Silppua sipuli todella hienoksi
Jauha leipähienoksi ja sekoita se sekaan suolan ja pippurin kera
Lisää muna ja sekoita tasaiseksi massaksi anna olla viileässä noin tunti
Pyörittele pulliksi  pirskota öljyä päälle ja laita uuniin 225 astetta noin 10 min jonka jälkeen 125astetta noin 15-25 min riippuen pullien koosta.
Nauti hyvässä ja ennakkoluuloisessa seurassa kauniina kesäpäivänä Oluen kera: Mallaskosken tumma Kuohu .Maku On enemmän kuin mielenkiintoinen niin ainakin kommennti kaikilta oli!
Suosittelen kokeilemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti