sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Ravintola päivä vol 2. Oli ja meni!



Ravintolapäivästä selvinneenä voi sanoa että huh huh mikä settti. Kaksi ihanaa sisarusta pienessä keittiössä ja ennenkaikkea ihanassa sulassa sovussa ja mitä sieltä keittiöstä nousi no ainakin ilmeisen syötävää ruokaa kun mitään ei tullut takaisin tai no taisi sieltä tulla ainakin yks makkaranpala ja muutama viiva vuohenjuustokermaoliiviöljyyrttisiirappi levitettä! Sehän kuuluukin asiaan!!

Kuitenkin taas yhtä kokemusta rikkaampana ja toivottavasti myös syöjien puolesta!
Hauskaa oli kolmenkattauksen verran vaikka muutama Oharikin tuli eli kaikki paikat eivät tulleetkaan täyteen syystä tai toisesta!

Kaikki alkoi menusta jota mietin illan ja jos toisenkin, no ei nyt sentään menu oli selvä heti että mitä tarjotaan syötäväksi kun kerta kyse oli lautasannoksista ja tilan keittiö oli mikä oli siis pieni ja tilava!












 Eli seuraava prosessi oli tietenkin raaka-aineiden metsästys, no sehän oli alkanut jo hyvissä ajoin mm.suppikset ja valakoonen tryffeli! Ja toki piti toivoa että järvi myös antaisi saalista ja antoihan se kuhien merkeissä joten siis tässä vähän kuva fiilareita raaka-aineista!

Kuhat juuri jäälle nousseena tuoreet raaka-aineet ennenkaikkea!
Ja seuraavaksi kaverit pääsivät lämpöiseensavuun katajan lepän ja pihlajan kaveriksi!!
Tryffeli pallerot oli broilerimakkaraa varten, joidenkin mielestä ehkä haaskausta mutta sitä varten ne hankittiin ja sinne myös laitettiin!!



Itse tilat kk-saunat oli todella mukava ja viihtyisä paikka 12 hengelle jotka mahtuivat syömään yhtäaikaa. Ja kodikkuuta toi tietenkin kukat kevään pirtsakat tulppaanit kiitos Mervin! Mutta tilaisuus kuin tillaisuus ei olisi mitään ilman vieraita se puheensorina, keskustelu ja nauru oli mukavaa kuunneltavaa kokkailun ohessa.Samassa tilassa myös hyvä sauna ja iso hengailu soffa ja järkyttävän iso tv. Eli puitteet kohdillaan!
 
Kattaukset oli lopppuunmyytyjä paria viimehetken peruutusta tai unohdusta lukuun ottamatta! Ja sitä tiskin määrää onneks oli nopea tiskikone ja näppärä sorminen tiskari!











                    Sitten itse menu kuvina!!

Suppiskaputsiino!
Kuivattua sipulia
Parmankinkkua





Hampurilainen!
Rullasyltty possusta ja hirvestä
8 tuntia haudutettua possunpotkaa
Vuohenjuustokermasiirappiyrttilevite
Kaalisalaatti siideriviinietikkasokeri pehmennettynä!
Ja paahdettuja pistaaseja!


Sauvuusta kuhaa ja kuhakukko!!
Tilliöljy
Tuoretta tilliä!

Oli ehkä tykätyin annos kaikista!!




Makkara lautanen!
Perunasalaatti
Broilerimakkara
Paprikamakkara
Yrttipossumakkara










Ja lopuksi makiaa poppareiden kera!
Vanilijaveriappelsiinibasilika pannacotta!
Ja kaffit lopuksi niin se päivä maistui!
Unohtamatta enomiehen huippu lusikkaleipiä.











   
Keittöapuri neiti A ja hätäapumies Veeti!

Yhteen vetona noi 300 annosta jos kaikki lasketaan olihan se kokemus verrattuna edelliseen ravintolapäivään, mutta jatkamme eli 18.5 Peräedellä ravintola taas löytyy jostakin kummallisesta paikasta kokkaamassa mielenkiintoisi ruokia hyvällä fiiiliksellä ja nautinnolla !! Kiitos kaikille ja tervetuloa uudestaan seurailkaa restaurantday.org ja  Seinäjoki!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti